Healing the horses

Healing the horses

HEALING THE HORSES

Al eeuwenlang geven de paarden aan ons vanuit hun immense hart. Het is tijd dat we terug gaan geven!

Dat is al jaren mijn missie, maar dit Pinksterweekend tijdens de tweede dag van Volente kwam hij extra hard binnen. Het besef kwam terwijl ik mijn verhaal stond te vertellen op de tweede wonderlijke ochtend op Landgoed Elswout. Een verhaal dat intuïtief tot stand kwam, terwijl de groep met mensen voor mijn neus stond. De eerste dag had ik de mensen een bewustwording mee mogen geven over hoe groot het bereik van het gevoelsgebied van een paard is. De tweede dag gaven de paarden aan dat ze die beleving niet nog een keer mee wilden meegeven. Ze wilden een andere boodschap overbrengen.

Dit was het resultaat:

“Goeiemorgen allemaal! Aan mij vandaag de eer om jullie een heel klein inzicht te mogen geven in de energiewereld van de paarden. Paarden staan voor mij symbool voor balansbrengers, voor boodschappers, voor healers voor ons als mens hier op aarde.

Mijn vakgebied zijn de chakra’s van zowel mens als paard. Chakra’s bevatten hele waardevolle informatie over ons ‘zijn’ hier op aarde. Tijdens mijn werk verweef ik de energie van de chakra’s van mens en paard graag met elkaar. Om zo samen én individueel tot balans te komen.

We beginnen bij de basischakra. Paarden zijn vluchtdieren en voor hen is vluchten een overlevingsstrategie. Daardoor is het voor hen zo ontzettend belangrijk dat als wij als mens in balans willen samen werken met een paard wij in onszelf een balans zullen moeten hebben tussen angst en vertrouwen. Angst is een hele gezonde emotie, mits de angst vormbaar is. Totale angst is niet fijn, maar angstloos is ook niet gezond. Een balans tussen angst en vertrouwen is wel een gezonde staat van zijn.

Dan door naar de hartchakra, die chakra bevat hun borst, schouders, schoft en voorbenen. Paarden hebben een immens hart. Al eeuwenlang geven zij hun ziel en zaligheid over aan ons als mens, zodat wij als mens kunnen overleven. Zij hebben vele strijden met ons gestreden en daar waar we nu klaar zijn met het leveren van uiterlijke strijd, zoals in een oorlog, gaan we door met het inzetten van de paarden voor het overwinnen van onze innerlijke strijd. En daarmee wil ik niet zeggen dat dat slecht is en natuurlijk hebben wij als mens tegenwoordig veel meer oog voor het wezen paard, maar we zijn er nog niet. In mijn ogen geven de paarden nog steeds meer aan ons als mens in het algemeen, dan dat wij als mens aan de paarden geven. De balans mag herstelt worden.

Als laatste wil ik jullie een klein beetje vertellen over het derde oog van de paarden. Jullie hebben vandaag als deelnemer aan Volente een groene stip op jullie derde oog op je voorhoofd gekregen. Bij de paarden zit hun derde oog ook op hun voorhoofd. Als mens is dat tevens de plek waar wij graag als eerste contact willen maken met een paard én uiteraard is dat logisch, want als een paard in een box staat of in een weiland en zijn hals over het hekwerk heen brengt is dat de eerst bereikbare plaats. Toch wil ik je vragen je bewust te worden van het feit dat het voor een paard geen fijne eerste plaats is om fysiek contact te maken. Ten eerste ziet hij je hand niet meer, ten tweede bedek je daarmee zijn derde oog. Ik wil je vragen het paard aan je te laten ruiken en daarna zijn hals aan te raken, richting de schoft. Het gebied waar je in de energie van de hartchakra terecht komt. Doe dit vanuit een oprecht contact willen maken en zonder angst. Blijf daarbij letten op de lichaamstaal van het paard. Wat vertellen zijn oren aan je en als het paard weg wil stappen, laat het paard dan weg stappen van jouw energie. Geef het paard de keuze om wel of niet met jou in contact te gaan.

Nu we terug zijn bij de hartchakra zal ik je vertellen dat ook paarden elkaar daar graag aanraken. De hartchakra van het paard beslaat zijn schoft en borstgebied. Het schoftgebied is een hele intieme plek om contact te maken. De energie van het hart wervelt er rond én er ligt een meridiaan knooppunt vlakbij, maar het is ook een fysiek kwetsbare plek. Vechtende paarden dwingen elkaar op de grond door druk uit te oefenen op het schoftgebied, door erin te bijten. Desalniettemin is het een hele fijne plek om te zijn en contact te maken met een paard. Fijn voor jou als mens en fijn voor het paard.

Dan terug naar de basischakra. Je hoort vaak dat het heel gevaarlijk is om je achter een paard te begeven. Daar ben ik het uiteraard mee eens, mits dit je eerste contactpunt is met het paard of als je onverwachts aan zijn achterzijde verschijnt of als het paard niet in balans is en zich in een staat van angst begeeft. Het paard zal je dan uiteraard kunnen trappen en dat gaat niet zachtjes. Maar als je vanuit een verbinding van hart tot hart en een open blik vanuit je derde oog naar de achterkant van het paard beweegt en je jezelf in de energie van zijn basischakra begeeft dan is het een hele helende plek om te zijn. Een zachte aardende energie zul je daar mogen voelen …”

Daarna heb ik 2 mensen uitgenodigd om de energie van mijn twee totaal verschillende paarden laten beleven. De zachte energie van mijn aarde paard en de wervelende energie van mijn hout paard.

Tijdens het vertellen van dit verhaal kwam voor mij weer heel helder boven borrelen dat ik aan het werk wil gaan om mensen te bewegen en te inspireren om terug te gaan geven aan de paarden. Helende energie aan paarden als individu, maar ook helende energie aan het collectieve bewustzijn van de paarden.

De opleiding “Chakra reading & healing voor paarden” is al een tijdje in beweging, maar ik zal nog een beetje meer energie van mij naar die opleiding laten vloeien. Het is belangrijk dat hij er gaat komen. Voor ons als mens én voor het liefdevolle en oordeelloze wezen: paard!

Heeft mijn verhaal vragen bij je opgeroepen of een gevoel dat je graag wilt delen? Aarzel dan alsjeblieft niet en stel je vraag of deel je gevoel. Ik zal je er altijd dankbaar voor zijn!

 

Ontvang 7 dagen gratis mails en leer de kracht van de Chakra’s ervaren.

[mc4wp_form id=”9016″ /]

No Comments

Give a comment