Chakra’s zijn vet zweverig, of toch niet?

Chakra’s zijn vet zweverig, of toch niet?

CHAKRA’S ZIJN VET ZWEVERIG
 
Dit is de mening van heel veel mensen en dat snap ik wel. Toch wil ik in deze blog kijken of ik die mensen een beetje van gedachten kan laten veranderen.
 

Ik vind mijzelf namelijk helemaal niet zweverig en best praktisch aangelegd. Ik dóe graag dingen in plaats van er alleen maar over mediteren 😉 Mensen die mij kennen kunnen dat vast bevestigen of niet? Ik maak spiritualiteit daarom ook graag praktisch. In mijn ogen heb je niks aan spiritualiteit als je er geen actie aankan verbinden.

Ik zal je zelfs bekennen dat ik een soort van allergie heb voor mensen die zweven en nooit tot actie overgaan. Dan denk ik bij mijzelf; Dóe iets! Blijf niet zo hangen en gá íets dóen in plaats van al dat gezweef-teef en beredeneren en invoelen en mediteren tot je een ons weegt.

 
Actie dus … je kunt de chakra’s zien als een vast omlijnt stappenplan die ervoor zorgt dat je goed voor jezelf blijft zorgen en niet doorschiet in je emoties bijvoorbeeld.
 
Bij iedere chakra hoort namelijk een set emoties. En ik denk dat iedereen wel kan bevestigen dat emoties soms een stevig loopje met je kunnen nemen als je ze niet op tijd om kan zetten in een andere emotie. Die vaardigheid van dat omzetten hoort bij je sacraalchakra, maar het herkennen en erkennen gebeurd in je hoofd. Jouw hoofd bevat jouw controlecentrum, ook wel derde oog of intuïtie genoemd.
 
Nu bevatten die zweverige chakra’s niet alleen een set emoties, maar ze hebben ook invloed op je lichamelijk gesteldheid. Door je lichamelijke klachten te koppelen aan een set emoties en gedachtes kun je dus ook invloed uitoefenen op een groot deel van je lichamelijke gesteldheid. Wat ik hier niet zeg is dat als je met je emoties aan de slag gaat je lichamelijke klachten altijd als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wat ik wel zeg ik dat het je handvatten geeft om aanpassingen te maken ten goede van je gezondheid.
 
Ik zal je een lichamelijk voorbeeld geven van mijzelf. Als ik hoofdpijn heb, dan weet ik dat ik teveel mij teveel zorgen heb gemaakt en het overzicht kwijt ben. De logische stap voor mij uit het chakra stappenplan is de emoties en gedachtes behorende bij mijn derde oog eens kritisch onder de loep nemen en de bijbehorende acties gaan ondernemen om mijn hoofdpijn te laten afzakken.
 
Als ik pijn in mijn onderrug heb weet ik dat ik blijf hangen in mijn emoties, dan ga ik daar kritisch naar kijken en acties doorvoeren in mijn dagelijkse handelingen en ga ik aan de slag met de gegeven balansbrengers van die chakra.
 
Begint het al minder zweverig te worden of is het gewoon nog steeds heel erg vaag?
 

Wat ik probeer over te brengen is dat door de kennis die ik heb van mijn chakra’s ik altijd een toolset heb om ongemakken in mijn leven uit de weg te ruimen. Hetzij met een gedachte shift, een aanpassing in mijn voeding of door het veranderen van een ander leefpatroon die erin geslopen is.

De mensen die bij mij een programma volgen of een coaching hebben ontvangen, gaan stuk vor stuk naar huis met praktisch uitvoerbare veranderingen. Dingen die ze zullen moeten wijzigen in hun dagelijkse leven als ze meer rust én energie willen ervaren, als ze gelukkiger door het leven willen gaan, als ze eindelijk hun beste leven willen gaan leiden. De chakra’s zorgen daarbij voor een duidelijk stappenplan. Als de fundering niet klopt dan blijft het huis instorten. Door het volgen van het stappenplan van de chakra’s bouw je een stevige fundering voor jezelf en kun je alles bereiken wat je maar wilt.

Stap over je angsten heen!
Blijf niet hangen in je emoties!
Leef je passie!
Volg je hart!
Spreek je eigen waarheid!
Hou overzicht en luister naar je eigen intuitie!
Voel je verbonden met jezelf en de wereld om je heen!

Also known as de kracht van jouw

Basischakra
Sacraalchakra
Zonnevlecht
Hartchakra
Keelchakra
Derde oog
Kruinchakra

Begin je het te snappen? Begin je in te zien dat het niet zo zweverig is als je dacht?

Dit is mijn waarheid en het is geheel vrijblijvend om het ook die van jou te maken.

Alles mag, niks moet.

Ik zal er geen mooie glimlach minder om maken 😉

Liefs Marieke

PS. Denk je nu; ik wil het wel een kans geven? Start dan eens met mijn gratis Chakra Challenge. KLIK HIER om hem te starten!

No Comments

Give a comment