Ervaringen

[dt_sc_fullwidth_section backgroundcolor=”#fdf6ea” backgroundimage=”https://www.mscoaching.nl/wp-content/uploads/2014/08/indian.jpg” opacity=”0.5″ parallax=”no” backgroundrepeat=”repeat” backgroundposition=”right center” paddingtop=”60″ paddingbottom=”60″ textcolor=”” disable_container=”” class=”” first][dt_sc_h2 type=”type2″ class=””]Ervaringen[/dt_sc_h2]

Ik kan je vertellen dat er hele mooie transformaties hebben plaats gevonden bij de deelnemers die ook echt aan zichzelf gingen werken

met alle kennis, handvatten en tools die ik je geef om jezelf in balans te brengen en te houden.

[dt_sc_hr_invisible /][dt_sc_testimonial name=”Judith Nauta” role=”Deelnemer groepsreis” type=”type2″ enable_rating=”” class=”” image=”https://www.mscoaching.nl/wp-content/uploads/2018/03/judith.jpg”]

De reden dat ik me aangemeld had voor de workshop is dat ik wat meer verdieping wilde per chakra. Wat houden de basis chakra’s in en welke kleuren, geuren en smaken (eten) zijn daarbij verbonden? Maar ook waar kan je ‘last’ van hebben als een chakra geblokkeerd is en wat kan ik er eventueel aan doen om die chakra weer mooi te laten doorstromen.

Het heeft mij vooral inzicht gegeven dat alle chakra’s open moeten staan wil alles  goed doorstromen. Echter is en kan dat niet altijd het geval zijn. Mede door gebeurtenissen en invloeden om ons heen. En dat het niet fout of verkeerd is als het niet even niet lukt. Maar ik weet nu wel wat ik er zelf aan kan doen om mezelf weer beter te gaan voelen.

Na de workshop ben ik thuis aan de gang gegaan met de o.a. stenen, etherische oliën en een diffuser met kleuren. Ik merk daardoor dat ik nu alle kleuren kan accepteren. Vooral de kleuren waar ik eerst een ‘allergie’ tegen had zijn zijn voor mij nu geen ‘allergie’ meer. Ook met voeding ben ik bewuster welke groenten en/of fruit ik eet. 

Ik vond het erg fijn dat je tijdens de workshop echt alle stappen doorloopt. Van elke chakra, welke kleur, steen, voeding enz hoort erbij. Maar ook welke klachten kan je hebben/krijgen als er een chakra niet genoeg doorstroomt. En alles op een rustig tempo.

Marieke verteld het rustig, duidelijk en vooral met veel kennis en passie. Dat maakt het zeer fijn om naar te luisteren en ik kan het iedereen aanraden!!

 

[/dt_sc_testimonial][dt_sc_testimonial name=”Lisette Weijs” role=”Deelnemer groepsreis” type=”type2″ enable_rating=”” class=”” image=”https://www.mscoaching.nl/wp-content/uploads/2018/03/lisette-weijs.jpg”]

Van huis uit ben ik niet bekend met chakra’s, meditaties en andere aspecten die aan bod zijn gekomen tijdens de reis door de chakra’s. Dit was ‘te spiritueel’. 

Doordat ik Marieke heb leren kennen via de paarden is er voor mij een nieuwe wereld open gegaan. Ik heb al een keer eerder een kleuren workshop bij Marieke gevolgd. Hierdoor merkte ik dat ik dit interessant vond en meer wilde leren. Er is natuurlijk veel te vinden via het internet. Maar ik weet van mezelf dat ik meer opsteek als iemand het me verteld en uitlegd. Toen de workshop een reis door de chakra’s bekend werd twijfelde ik geen seconde om me aan te melden. Wetende hoe fijn het is om naar Marieke te luisteren. In alle rust verteld ze alles heel duidelijk en als je vragen hebt beantwoord ze die met alle liefde en begrijpbaar voor mensen die ‘nieuw’ zijn in de chakra’s.

Ik had geen specifieke punten/problemen waar ik aan wilde werken omdat ik niet wist welke problemen er gelinkt zijn aan chakra’s. Achteraf is me een hele hoop duidelijk geworden. Hierdoor weet ik wel waar ik aan kan werken en hoe ik aan de slag moet als er iets geblokkeerd of dwars zit. 

Tijdens de workshop ben ik erachter gekomen wat me wel ligt om in te zetten en wat ik minder fijn vindt om te gebruiken. Ik merkte dat ik het erg fijn vond om stenen in te zetten. En vond het nog erg lastig om te mediteren. Daarvoor moet ik meer ‘oefenen’. Ben nog teveel in mijn hoofd bezig met het mediteren dan het mediteren zelf en de wereld om me heen los te laten.

Tijdens de workshop kreeg je ook de mogelijkheid om de informatie op te schrijven. Dit was erg prettig om thuis nog na te kunnen lezen als je het even niet meer wist.

Ik weet nu dat ik nog meer wil leren en me wil verdiepen in de chakra’s, stenen en bachbloesems. Zeker ik nu een kleintje heb gekregen en zowel haar als mezelf op deze manier wil kunnen ondersteunen. En het met de informatie van de workshop dit ook zeker gaat lukken.

[/dt_sc_testimonial][dt_sc_testimonial name=”Mireille den Hoed” role=”Deelnemer groepsreis” type=”type2″ enable_rating=”” class=”” image=”https://www.mscoaching.nl/wp-content/uploads/2018/03/mireille.jpg”]

Waar had je last van?

Ik had heel veel angst om de deur uit te gaan. Negatieve gedachtes. Doem denken. Alles van te voren willen plannen en uitdenken, alle mogelijke mislukking willen indekken. Perfectionistisch. Waarbij ik ook heel veel over mijn grenzen heen ging. Alles verbergen achter een vrolijk gezicht. En als ik er over mijn problemen praatte niet echt bij mijn gevoel kunnen komen, alsof ik een verhaaltje aan het vertellen was en het niet echt over mij ging. Ik sloot mijzelf echt op in huis en voor alles een excuus om maar niet uit huis te hoeven, mijn lichaam zat ook op slot. Niet bewust bezig met mijn lijf. Nu kan ik heel bewust mijn schouders even bewegen en mij tenen wiebelen om te ontspannen.

Wat hebben we gedaan?

“Marieke komt, kom jij ook?”, vroeg een vriendin aan mij. Marieke kwam om een healing te geven aan haar paard. Ik was nieuwsgierig, geloofde daar niet in. Tijdens de healing die Marieke deed kon ik zien dat haar paard anders werd en mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Ik begreep dat Marieke ook werkte met mensen, dat wilde ik ook een keertje meemaken en heb een afspraak gemaakt. Ik vond het wel heel erg spannend, want ik kende Marieke verder helemaal niet én zij mij niet. Ik moest bij de paarden onder het afdak op een stretcher liggen en wat ik toen voelde was bijzonder. Naast het bijzondere gevoel wist Marieke ook dingen te vertellen die zei niet kon weten. Toen kwam het besef dat zij meer kan voelen dan de meeste mensen dat kunnen.

Ik voelde mij daarna veel beter; de pijn in mijn lijf van de fibromyalgie was minder en ik voelde mij veel vrolijker. Ik dacht: ‘Hier wil ik graag mee verder. Kan ik mijn leven dan echt veranderen, dingen verwerken en anders in het leven staan?’

Marieke bood aan om mij naast de healing ook te coachen om meer positiviteit in mijn leven te kunnen halen. Dat hebben we gedaan. We hebben samen dingen op papier gezet en punt voor punt dingen besproken. Marieke geeft praktische handgrepen om van het doemdenken af te komen, dat heeft echt gewerkt! Ik heb onder andere kracht van Ho’oponopono mogen beleven: Ik hou van je. Het spijt me. Vergeef mij. Dankjewel dat je er bent, maar ik heb je niet meer nodig! Bij iedere negatieve gedachte paste ik dit toe en ging ook met die zinnetjes slapen. Daarna ben ik meer gaan mediteren; positiviteit door mijn voeten in en negativiteit eruit. Dit hielp mij om veel sneller in slaap te vallen. Het voedingsadvies heeft mij ook erg geholpen om meer energie te krijgen. Ik ben mij heel bewust nu van wat ik eet en drink en wat dit met mijn lijf doet. Ik kreeg ook Etherische olie mee voor het slapen gaan en Bach druppels om mijn emoties weer in balans te brengen. Ik kon echt verschil merken! Natuurlijk waren en zijn er nog wel dagen dat ik terug val, maar ik ben er ook sneller weer bovenop. We hebben samen doelen voor de toekomst gesteld en ongemerkt heb ik ze één voor één behaald. Als Marieke ze tijdens een sessie weer opnoemde dan dacht ik verrek, dat heb ik bereikt. Als ik een sessie had gehad dan ging ik altijd met heel veel energie weer weg, vol goede moed. Ik draag ook altijd de edelstenen bij mij die Marieke mij heeft geadviseerd.

Hoe voel je je nu?

Ik trek me niet meer zoveel aan van wat mensen van mij zeggen. Ik doe mijn eigen ding. Heb nu mijn eigen huis, ben los van mijn vriend. Ben een stuk zelfverzekerder en ben al een paar dagen het huis uitgegaan zonder bij de deur te denken “pffff nu moet ik naar buiten”. Ik neem veel meer zelf initiatief, wacht niet meer op anderen. Ben nog wel bang voor een terugval, maar ik heb het gevoel gekregen: zie je wel, je kan het! Ik kan weer genieten van het leven. Ik heb minder frustraties, dat is echt heel erg belangrijk voor mij. Had vaak een gehaast gevoel en daardoor snel geïrriteerd en dat heb ik niet meer. Ik kan veel positiever denken en heb minder excuses voor mijzelf. Ik doe meer in plaats van dat ik alleen maar erover aan het denken ben.

[/dt_sc_testimonial][dt_sc_testimonial name=”Miranda Cramer” role=”Deelnemer Reis door de chakra’s” type=”type2″ enable_rating=”” class=”” image=”https://www.mscoaching.nl/wp-content/uploads/2018/01/pendel.jpg”]

De reis door de chakra’s is voor mij een reis terug naar mijzelf geweest. Soms kom je op een punt in je leven dat het leven langs je heen glijdt. Het leven leeft jou in plaats dat jij het leven leeft. Er is onbalans en meestal ga je maar gewoon door.

Het is dan nodig om in balans te komen, dat klinkt zo mooi, maar hoe doe je dat??

Op dat punt kwam ik in contact met Marieke en na een healing zijn we met mijn reis begonnen. Ik voel het echt ook als wij. Marieke geeft jou het gevoel dat je het samen doet. Natuurlijk moet je zelf het meeste doen, want je moet met jezelf aan het werk.

De reis door de chakra’s gaf voor mij vooral bewustwording. Bewustwording op het gebied van gewoontes die in de loop van de tijd zijn binnen geslopen, eetpatronen, wat je drinkt en hoe je dingen aanpakt. Je gaat stil staan bij de essenties van het leven. Dingen die echt belangrijk zijn en welke factoren invloed uitoefenen op hoe jij je voelt.  En het allerbelangrijkste, jouw eigen rol hierin. Het bracht voor mij ook verandering met zich mee. Verandering over hoe ik tegen het leven aan kijk, overkomt het leven mij of heb ik invloed op wat er gebeurt? Het benadrukt en versterkt de interne locus of control, de kracht van gedachten. De kracht van alles om ons heen waar je hulp van kunt krijgen als je er om vraagt. Durven vragen, durven falen. Om daarna in een betere balans te komen. Dat waren en zijn toch ware uitdagingen voor mij!

Tijdens onze reis maakten we ook gebruik van stenen, geuren en Bach bloesems. Ik heb zoveel geleerd over de verschillende edelstenen, over de werking van oliën en de bachbloesems. Het is heel fijn om deze ondersteuning te ervaren.

De reis geeft inzichten bij welke chakra bepaalde zintuigen, kleuren en gedachten horen en de invloed van deze zaken op die chakra en op jouw (on) balans. Ik heb veel geleerd over de ontwikkeling van de chakra’s. Wat de cruciale punten, fases in je leven zijn en welke chakra toen tot ontwikkeling kwam of dan juist actief was. Daarna maakten we de koppeling naar het nu, wat zie je hiervan terug in het dagelijks leven.  Dus koester je die momenten of moet je dingen los gaan laten.  Ik moest leren loslaten, hulp accepteren en weer vertrouwen op mijn intuïtie.

Mijn reis door de chakra’s met Marieke heeft mij veel gebracht en in de goede richting gezet. Het wil namelijk niet zeggen dat ik nu klaar ben, na de reis gaat het verder, maar je hebt dan veel handvatten om veel beter zelf weer terug in balans te komen.

Marieke bedankt voor deze mooie reis en voor het zijn van mijn wegwijzer op het juiste moment.

[/dt_sc_testimonial][/dt_sc_fullwidth_section]